Ülkemizde, 1990 yılından bu yana her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası kapsamında verginin anlam ve öneminin toplumun tüm kesimlerine anlatılması, vergi bilincinin oluşturulması ve vergiye gönüllü uyum oranının arttırılmasına yönelik çeşitli tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda 30’uncu vergi haftası etkinlikleri kapsamında, 25.03.2019 tarihinde Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü ve Uşak Defterdarlığı’nın ortaklaşa organize etmiş olduğu Vergilemeye Zarif Dokunuşlar konulu bir vergi paneli düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasında, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Tutsak, vergi vermenin önemine dikkat çekerek, verginin en temel vatandaşlık görevi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tutsak, fakülte olarak üstlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, panelin faydalı olmasını diledi ve katılımcıların vergi haftasını kutladı. Uşak Defterdarı Tokaç ise vergide farkındalık yaratmak için “Vergi Haftası” boyunca çeşitli etkinlikler yapıldığını ifade ederek, devletlerin varlıklarını sürdürmesi için sağlam gelir kaynaklarına ihtiyaç olduğunu ve vergilerin verilmesi gerektiğini söyledi.

Panelimize Uşak Üniversitesi İİBF Maliye Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa TAYTAK başkanlık ederken, Pamukkale Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Öz “Vergilemeye Zarif Dokunuşlar” konulu sunumlarıyla, Vergi Müfettişleri Derneği İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Vergi Müfettişi Gökhan HOTAN ise “Vergi Müfettişliği Meleğinin Tanıtımı” konulu sunumlarıyla katkı sağladılar.

Programın sonunda Prof. Dr. Ersan Öz’e, Vergi Müfettişi Gökhan HOTAN’a ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa TAYTAK’a katkılarından dolayı üniversite adına teşekkür plaketleri, Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sadiye TUTSAK ve Uşak Defterdarı Birsen TOKAÇ tarafından takdim edildi. Konferansın ardından Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. TUTSAK, davetli konuşmacıları makamında ağırladı ve etkinlik Fakültemizin düzenlediği öğle yemeğinin ardından  başarıyla tamamlandı.

27 Mart 2019